Kandiseurat tiedottavat vko 50/2021

Aiheet:

 LKS

 1. LKS:lle tilittämisen DL tänä vuonna
 2. *DL kerhotukien ja projektirahojen perimiseen LKS:ltä

 Tiedekunta/Yliopisto

 1. LL-ohjelman ajankohtaistilaisuus ke 15.12.2021 klo 15.00 (Zoom)
 2. Ilmoittautuminen kurssille MED-TOU03 Kaunokirjallisuus ja kirjailijat (2,5 op) alkaa 13.1.

 Kerhot

 1. Uvula Aurean jouluinen minikonsertti 16.12.!

 Työpaikat (Klinikalle.fi)

 1. Testihenkilöitä SGS Fimkon kuulonsuojaintestaukseen!
 2. Kesäkandeille erikoistuvan lääkärin monipuolinen kesäsijaisuus!
 3. Tervetuloa työkaveriksi Lapuan kokeneeseen lääkäritiimiin!

 Tutkimuskutsut

 1. *Osallistu seksuaalista suostumusta koskevaan tutkimukseen

 Muut järjestöt

 1. Euroopan medisiinareiden konferenssi Portugalissa 18.-24.4.2022

 Muuta

 1. Tervetuloa Savolaisen osakunnan laulajien joulukonserttiin to 16.12.

LKS:n nettisivut: lks.fi

Anna palautetta uusista nettisivuista! Palautelomake
UUTTA! LKS:n jäsenkortti (sisältää salasanat Tenttiarkistoon ja Varjo-opinto-oppaaseen): kide.app/wallet
HLKS:n nettisivut: hlks.fi
LKS:n Facebook: facebook.com/kandiseura
Työpaikkoja: klinikalle.fi
Meikun ruokalistat: lks.fi/ruokalistat


LKS


 1. LKS:lle tilittämisen DL tänä vuonna

  Viimeinen päivä tilittää tämän vuoden kuitit LKSlle on 19.12. jotta tämän vuoden kuitit saadaan maksuun. Myöhästyneistä kuitesta ei saa rahoja sillä maksut täytyy tehdä oikean vuoden puolella. Kuittien tilittäminen tapahtuu LKS:n nettisivujen laskutuslomakkeen kautta osoitteessa https://lks.fi/seura/lasku-lkslle/. Mikäli asiasta herää kysyttävää, ole yhteydessä Seuran talousvastaavaan Jalmariin laittamalla sähköpostia osoitteeseen talous@lks.fi.


 2. *DL kerhotukien ja projektirahojen perimiseen LKS:ltä

  Hei kerhotoimija!

  Viimeinen päivä tilittää tämän vuoden kuitit LKSlle on 19.12. jotta tämän vuoden kuitit saadaan maksuun. Tämä on tärkeä tieto kerhotukien tilittämisen kannalta. Myöhästyneistä kuitesta ei saa rahoja, sillä maksut täytyy tehdä oikean vuoden puolella. Kuittien tilittäminen tapahtuu LKS:n nettisivujen laskutuslomakkeen kautta osoitteessa https://lks.fi/seura/lasku-lkslle/. Mikäli asiasta herää kysyttävää, olkaa ihmeessä yhteydessä.

  Ystävällisin terveisin,
  Jalmari Stenberg
  talousvastaava
  Lääketieteenkandidaattiseura ry
  0504415598

Tiedekunta/Yliopisto


 1. LL-ohjelman ajankohtaistilaisuus ke 15.12.2021 klo 15.00 (Zoom)

  Järjestämme lääketieteen koulutusohjelman ajankohtaistilaisuuden keskiviikkona 15.12.2021 kello 15.00 – 16.30 Zoomin välityksellä (Zoom-linkki alla, kalenterikutsu tulossa). Tilaisuus on tarkoitettu kaikille keskustelutilaisuuden teemoista kiinnostuneille.

  Ajankohtaistilaisuuden teemat

  1 Lääketieteen koulutusohjelman opetussuunnitelma 2023-2026

  Keskustellaan erityisesti aiheista:

  Selvitys arvosanoista luopumiseksi

  Tvex – kaksikielinen tutkinto. Lisätietoa Flammassa, linkki: https://flamma.helsinki.fi/fi/group/opetuksen-tuki/kaksikielinen-tutkinto-tvex-

  Valtakunnallisten osaamistavoitteiden implementointi

  2 Katsaus koulutusohjelman Norppa-palautteeseen

  Lisätietoa Norppa-palautejärjestelmästä:

  Opetustyön ohjeet, linkki: https://teaching.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/palautteen-keruu-ja-kasittely
  Wiki, linkki: https://wiki.helsinki.fi/display/CF

  Tervetuloa!

  Koulutusohjelman puolesta,

  Outi Lassi, LL-ohjelman suunnittelija


 2. Ilmoittautuminen kurssille MED-TOU03 Kaunokirjallisuus ja kirjailijat (2,5 op) alkaa 13.1.

  Hyvät medisiinarit ja denttarit,

  Tiedekunnan omat valinnaiset kurssit sijoittuvat enimmäkseen toukokuulle. On myös kursseja, jotka voi suorittaa aikaisemmin keväällä. Näihin kuuluu kurssi Kaunokirjallisuus ja kirjailijat (2,5 op).

  Kurssi on tarkoitettu L3–L6 ja H3–H5-opiskelijoille.

  Kurssilla MED-TOU03 Kaunokirjallisuus ja kirjailijat luetaan kaksi kaunokirjallista teosta ja kirjoitetaan molempien pohjalta lyhyt essee. Loppuseminaarissa 6.4.2022 klo 16.00–18.00 opiskelijaryhmä (ja opettajat) tapaa kirjojen tekijät ja keskustelee heidän kanssaan. Seminaari pidetään mahdollisuuksien mukaan Biomedicumissa, tarvittaessa Zoomissa.
  Kirjat: Saara Turunen: Sivuhenkilö ja Malin Kivelä: Sydän (Hjärtat).

  Kurssin tavoitteina ovat laajemman näkökulman saavuttaminen lääkärintyöhön ja lääketieteeseen kaunokirjallisuuden ja ryhmäkeskustelujen kautta sekä paremmat valmiudet käydä keskustelua myös toisella kotimaisella kielellä.
  Kurssi on kaksikielinen. Opetustilanteissa opiskelijat, kirjailijat ja opettajat käyttävät omaa äidinkieltään/opiskelukieltään, suomea tai ruotsia. Kirjailija Malin Kivelä puhuu siis seminaarissa ruotsia ja Saara Turunen suomea.

  Ilmoittaudu kurssille Sisussa! Koodi on MED-TOU03. Ilmoittautuminen avataan Nuutinpäivänä to 13.1.2022 klo 7.00.
  Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujamäärä: korkeintaan 30 opiskelijaa, 15 suomenkieliseltä ja 15 ruotsinkieliseltä opintolinjalta.

  Kurssin Moodle-sivu on avattu. Löydät sen kurssikoodilla ja/tai hakusanoilla Kaunokirjallisuus ja kirjailijat.

  Ennen kuin ilmoittaudut kurssille, katsothan, että pystyt osallistumaan seminaariin 6.4. ja että ehdit lukea molemmat kirjat ja myös palauttaa tekstisi Moodleen määräaikaan eli 7.3. klo 22 mennessä.

  Mikäli jäät jonotuslistalle, sinulle ilmoitetaan siitä. Näin pystyt halutessasi valmistautumaan siihen, että sinut mahdollisesti otetaan kurssille. Voit siis alkaa lukea kirjoja hyvissä ajoin.

  Suosittelemme Helmet-kirjastovarauksen tekemistä hyvissä ajoin! Tällä hetkellä molempia kirjoja on hyllyssä Helmet-kirjastoissa.

  Kirjoihin ja lukukokemukseen pohjautuvat tekstit pitää palauttaa viimeistään keskiviikkona 7.3. klo 22 Moodleen. Ellei tekstiä palauteta määräaikaan mennessä, kurssipaikka vapautuu jonotuslistalla olevalle. Kurssille uutena hyväksytty opiskelija saa tästä erillisen ilmoituksen sähköpostitse.

  Kurssista ei voi saada opintopisteitä kahta kertaa, eli jos osallistuit vastaavalle kurssille keväällä 2021 tai aikaisemmin, et valitettavasti voi saada opintopisteitä siitä tulevana keväänä.

  Terveisin ja hyvää joulua toivottaen

  Lena Sjöberg, klinisk lärare, den svenskspråkiga läraren på kursen, kurssista vastaava opettaja
  Veera Vihma, kliininen opettaja, kurssin suomenkielinen opettaja

Kerhot


 1. Uvula Aurean jouluinen minikonsertti 16.12.!

  Tervetuloa fiilistelemään joulutunnelmaa lääketieteellisen tiedekunnan kuoron Uvula Aurean jouluiseen minikonserttiin torstaina 16.12. klo 18 Terkon tapahtumatorille. Luvassa joululaulujen lisäksi muutama yllätysbiisi 😉 Vapaa pääsy!

  Ps. Varauduthan tarvittaessa esittämään koronapassisi 😊

   

Työpaikat (Klinikalle.fi)


 1. Testihenkilöitä SGS Fimkon kuulonsuojaintestaukseen!

  Testi kestää noin 40-80 minuuttia riippuen testattavien suojainten määrästä, maksimissaan kolmet suojaimet voidaan testata kerralla. Palkkiona maksetaan 18 euroa/testattu suojain. Tarvitset mukaasi verokortin ja levänneen kuulon. Testaus ei ole kuulolle haitallinen. Laboratorio sijaitsee Meilahdessa, Topeliuksenkadulla, Työterveyslaitoksen tiloissa.

  Lisätietoja täältä: https://www.klinikalle.fi/ilmoitukset/testihenkiloita-sgs-fimkon-kuulonsuojaintestaukseen/


 2. Kesäkandeille erikoistuvan lääkärin monipuolinen kesäsijaisuus!

  Otamme kolme kandilääkäriä kesätöihin 1.6–31.7. 2022, jotka perehtyvät lymfooman, melanooman ja rintasyövän seurantaan kolmen perehdytysviikon ajan erikoislääkärin kanssa yhdessä työskennellen. Viikon ohjelmaan sisältyisi osallistuminen kyseisen tuumoriryhmän moniammatillisiin potilaskokouksiin. Jakson aikana heillä on myös tutustumispäivä vuodeosastolla, sädehoito- ja lääkehoitoyksikössä (1pv/yksikkö).

  Lisätietoja täältä:  https://www.klinikalle.fi/ilmoitukset/kesakandeille-erikoistuvan-laakarin-monipuolinen-kesasijaisuus/


 3. Tervetuloa työkaveriksi Lapuan kokeneeseen lääkäritiimiin!

  Meillä on kompakti 10 lääkärin terveyskeskus, jossa on gastrokirurgin, kardiologin, psykiatrin ja ortopedin lähivastaanottoja. Meillä on kiirevastaanottoa arkisin klo 8-20, viikonloput ja arkipyhät on ulkoistettu. Pyrimme räätälöimään jokaisen mielenkiinnon ja elämäntilanteen mukaisen työnkuvan.

  Lisätietoja täältä: https://www.klinikalle.fi/ilmoitukset/tervetuloa-tyokaveriksi-lapuan-kokeneeseen-laakaritiimiin/

Tutkimuskutsut


 1. *Osallistu seksuaalista suostumusta koskevaan tutkimukseen

  Osallistu tärkeään ajankohtaiseen tutkimukseen: vastaa, vaikuta ja ilahduta graduntekijää!

  Oletko kuullut seksuaalirikoslainsäädännön laajasta uudistuksesta Suomessa? Haluaisitko osallistua tutkimukseen, joka kartoittaa suomalaisten käyttäytymistä liittyen lakiuudistuksen tuleviin pykäliin? Turun yliopiston psykologian ja logopedian laitoksella on käynnissä yhteistyössä Åbo akademin kanssa toteutettava tutkimus, jossa selvitetään suomalaisten seksuaaliseen suostumukseen liittyviä tunteita ja käyttäytymistä.

  Seksuaaliseen suostumukseen liittyvä lainsäädäntöuudistus sai vuonna 2018 tuulta alleen Suostumus2018 -lakialoitteen kerättyä riittävän määrän allekirjoituksia edetäkseen eduskunnan käsittelyyn. Lausuntokierros on saatettu loppuun, ja hallituksen esitys on tarkoitus luovuttaa eduskunnalle alkuvuodesta 2022. Yksi lakimuutoksen päätavoitteista on muuttaa raiskausta koskeva lainsäädäntö suostumusperusteiseksi.

  Seksuaalista suostumusta ilmiönä on tutkittu kansainvälisestikin verrattain vähän, eikä tietämyksemme mukaan koskaan suomalaisella otannalla. Suomalaisen aineiston kerääminen on olennaista psykologian viitekehyksessä, sillä ihmisten tunteet sekä käyttäytyminen seksuaalisen suostumuksen näkökulmasta ovat asioita, joita lakiuudistuksen voimaan tultua oikeudessa punnitaan.

  Voit osallistua tutkimukseen, jos olet vähintään 16-vuotias. Kyselyyn on mahdollista vastata joko suomeksi tai ruotsiksi. Tutkimus toteutetaan kokonaan verkossa ja nimettömästi, eikä kerättyä dataa voida jälkikäteen yhdistää vastaajiin.

  Lisätietoa tutkimuksesta saa sähköpostitse: suostumustutkimus@gmail.com

  Osallistu kyselyyn: https://sexualconsent2021.surveyanalytics.com

Muut järjestöt


 1. Euroopan medisiinareiden konferenssi Portugalissa 18.-24.4.2022

  Euroopan medisiinareiden konferenssi eli European Regional Meeting (EuRegMe) järjestetään Póvoa de Varzim, Portugalissa 18.-24.4.2022. Konferenssin teemana on “A crises of crises”. Konferenssin koulutukset pyörivät maailmaa tällä hetkellä ravisuttavien kriisien ympärillä. Pandemia, rokotuskattavuuden epätasa-arvo ja pakolaisten terveyteen ja terveydenhuoltoon liittyvät ongelmat nousevat ohjelman keskiöön. Iltaisin päästellään höyryjä ja verkostoidutaan erilaisten sosiaalisten ohjelmien parissa.
  Konferenssi järjestetään Porton metropolialueella sijaitsevassa Póvoa de Varzimissa. Rannan välittömässä läheisyydessä sijaitseva 4 tähden hotelli tarjoaa huikeat puitteet osallistujille. Hintaa reissulle tulee 175 euroa (sis. majoitus, ruokailut, ohjelma) + matkakulut. Suomen delegaattiin otetaan mukaan 7 innokasta medisiinaria, haku: https://forms.gle/gjAt1rV7NQMMHNo5A . Järjestävän toimikunnan pyynnöstä otamme mukaan ainoastaan kahdesti rokotettuja medisiinareita.
  Itse kokouksen lisäksi on halutessaan mahdollista osallistua pre-EuRegMe:n sekä post-EuRegMe. Pre-EuRegMe koostuu IFMSA:n virallisista ja laadukkaista työpajoista. Ajankohtaisten aiheiden ja asiantuntevien kouluttajien siivellä on mahtavaa pureutua maailmaa ja IFMSA:ta koskettaviin ongelmiin. Post-EuRegMe on konferenssin jälkeinen järjestetty “lomamatka” ympäri Portugalia. Eri matkavaihtoehdot post-EuRegMe:stä löytyvät alle linkatusta “Invitation Packagesta”. Pre-EuRegMe:n hinta on 125 euroa, post-EuRegMe:n hinta ilmoitetaan myöhemmin.
  EuRegMe sopii kaikenkarvaisille medisiinareille, eikä vaadi kokemusta FiMSIC:n parissa. EuRegMe onkin mahtava tilaisuus lähteä mukaan kansainväliseen toimintaan, vaikka ensimmäistä kertaa. Deadline hakemuksille on 19.12.2021 Hakijoille ilmoitetaan valinnasta.
  Linkki incitation packageen:
  MITÄ: Eurooppalaisten medisiinareiden vuosittainen konferenssi
  MISSÄ: Póvoa de Varzim, Portugali
  MILLOIN: 18.-24.4.2022
  MITEN MUKAAN: Täyttämällä hakemuksen, dedis 19.12.2021, https://forms.gle/gjAt1rV7NQMMHNo5A
  HINTA: 175 euroa + matkat (+ pre- ja/tai post-EuRegMe)
  KUKA VOI HAKEA: Jokainen kahdesti rokotettu medisiinari
  KYSYTTÄVÄÄ: Varmasti, joten laita viestiä
  Kaikissa kysymyksissä olkaa yhteyksissä allekirjoittaneeseen, sähköpostitse tai whatsapissa.

  Olli Koivukangas| Vice President of External Affairs (VPE)

  +358 44 0105 052 | fimsic-finland@ifmsa.org

  Finnish Medical Students’ International Committee

   https://www.facebook.com/fimsic/ https://www.instagram.com/fimsicfinland/

Muuta


 1. Tervetuloa Savolaisen osakunnan laulajien joulukonserttiin to 16.12.

  Savolaisen osakunnan laulajien perinteinen Seimi-joulukonsertti järjestetään torstaina 16.12. klo 18 Paavalinkirkossa. Konsertti sisältää noin tunnin mittaisen lämminhenkisen kokonaisuuden jouluisiin teksteihin sävellettyjä lauluja: perinteisiä ja rakastettuja joululauluja, uudempia suomalaisia sävelmiä sekä kansainvälisiä joulun ajan helmiä. Konsertin johtaa Noora Hirn.
  Paikka ja aika: to 16.12. klo 18  Paavalinkirkko, Sammatintie 5, Helsinki
  Liput ovelta: 10/15e, Kannatuslippu 20e. Liput sisältävät käsiohjelman. 
  Lisätietoja kuorosta osoitteesta sol.savolainenosakunta.fi/kuoro/Tarkista konsertin ajankohtaiset tiedot Facebook-tapahtumasta (mm. koronarajoitukset):  Seimi – SOLin joulukonsertti Helsingin Paavalinkirkossa 2021 (facebook.com).
  Seuraa meitä instagramissa! @solkuoro


Ella Ihlberg ja Sanni Heikkinen
Tiedottaja ja Tiedotussihteeri
LKS ry ja HLKS ry
tiedottaja@lks.fi ja tiedotussihteeri@hlks.fi