Vaihtoon

Vaihtoon

Opiskeluvaihtoon lähteminen avartaa maailmaa, opettaa uusia kieliä ja tutustuttaa ulkomaalaisiin kollegoihin. Lääketieteellisen tiedekunnan kautta voi lähteä ulkomaille vaihtoon monta tietä pitkin

Yliopisto

FiMSIC

1 kk vaihtoja tarjoaa FiMSIC (Finnish Medical Students Association) ja sen kautta voi lähteä tutkimus-, harjoittelu- tai projektivaihtoon. FiMSIC-vaihdon kautta on mahdollista hyväksilukea opintoja valinnaisiin opintoihin, amanuenssuuripalveluun tai kieliopintoihin. Tutkimusvaihtoon on mahdollista lähteä prekliinisessä vaiheessa ja siten periaatteessa jo ensimmäisen vuoden jälkeen. Vaihtokohdetta valittaessa vain maailma on rajana.

Haku vaihtoon on marras-joulukuussa.

Alankomaat
Belgia
Brasilia
Bulgaria
Chile
Espanja
Espanja-Katalonia
Ghana
Indonesia
Iran
Islanti
Iso-Britannia
Italia
Itävalta
Japani
Kanada
Kanada-Quebec
Kenia
Kiina
Kolumbia
Korea
Kreikka
Kroatia
Malta
Marokko
Meksiko
Peru
Portugali
Puola
Ranska
Ruotsi
Saksa
Slovakia
Slovenia
Sveitsi
Taiwan
Thaimaa
Tsekki
Turkki
Uganda
Unkari
Yhdistyneet Arabiemiraattikunnat
Yhdysvallat

Alankomaat
Brasilia
Chile
Espanja
Etelä-Korea
Indonesia
Italia
Japani
Kanada-Quebec
Kiina
Kreikka
Kroatia
Meksiko
Portugali
Puola
Ranska
Saksa
Taiwan
Yhdysvallat

Mistä lisää tietoa?

  • Tiedekunnan puolelta järjestetään kerran lukuvuodessa hyödyllinen vaihtoinfo, josta lähetetään erikseen sähköposti kurssilistoille.
  • Flammasta löytyy paljon informaatiota Opiskelu-välilehden alta. Siellä on muun muassa tilastoja sekä kerrotaan miten hakuprosessi etenee. Kiperien kysymysten kanssa ole yhteydessä opintotoimistoon.
  • FiMSIC:in nettisivuilla on muun muassa matkaraportteja, hakusäännöt sekä tärkeitä tiedostoja. Sivuilta löytyy myös Helsingin paikallisvirkailijoiden nimet, jotka auttavat mielellään FiMSIC-vaihtojen kanssa.
  • Lisäksi opiskelukavereilta löytyy neuvoja ja kertomuksia jaettavaksi, ja heiltä kannattaa ehdottomasti kysyä!

 

Vaihdon hyväksilukeminen

  • Yli kuukauden kestävien ulkomailla suoritettujen korkeakouluopintojen hyväksymisestä päättää oppiaineen vastuuhenkilö (professori tai dosentti). Ennen lähtöä ota opetusjärjestelyistä yhteyttä oppiaineen opetushoitajaan. Ulkomailla suoritettujen opintojen korvattavuus tulee tarkistaa etukäteen.
  • Vapaavalintaisia opintoja voi suorittaa 10 opintopisteen (vanha opetussuunnitelma) verran ja ne hyväksyy kansainvälisitä asioista vastaava opintoasiainsuunnittelija Eeva-Liisa Saarinen.
  • Amanuenssipalvelun hyväksi lukee alan vastaava professori.
  • Kieliopinnot hyväksiluetaan Kielikeskuksen kautta.

 

Muista myös

Tiedekuntaan saapuu lisäksi vuosittain parikymmentä ulkomaalaista lääketieteen vaihto-opiskelijaa, joihin tutustuminen on erittäin suositeltavaa.