Hakijalle

Lääketieteenkandidaattiseura (LKS) on Helsingin yliopiston suomenkielisten lääketieteen opiskelijoiden eli medisiinarien ainejärjestö. Seura on opiskelijoiden perustama ja pyörittämä. Sen tehtävänä on ajaa opiskelijoiden etuja yliopistossa sekä järjestää vapaa-ajan ohjelmaa medisiinareille. LKS:n Abiportaalista löydät tietoa lääkärin ammatista, lääketieteen opiskelusta, vapaa-ajasta lääketieteellisessä sekä tärkeitä linkkejä lääketieteelliseen hakemiseen liittyen. Artikkelit löytyvät omilta sivuiltaan, joita pääset lukemaan sivupalkista oikealta tai alla olevista painikkeista.

Lääkäriksi haluavan täytyy käydä toisen asteen koulutus ja hakea yliopistoon opiskelemaan lääketiedettä. Halukkaita on paljon, ja parhaat valitaan pääsykokeella, joka perustuu lukiossa opetettavaan biologiaan, fysiikkaan ja kemiaan. Vuodesta 2020 alkaen osa opiskelijoista valitaan ylioppilaskokeiden arvosanojen perusteella. Lisätietoja valintamenettelystä löydät painamalla tästä. Koulutus lääketieteen lisensiaatiksi (lyhenne LL) kestää kuusi vuotta eli vuoden pidempään kuin esimerkiksi maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinnot. Opinnot ovat kuitenkin kiinnostavat ja käytännönläheiset. Aktiivisessa opiskelijapiirissä vietetään paljon vapaa-aikaa yhdessä. Opiskeluaika ei siis ole pakollinen paha vaan mukava elämänvaihe, jota valmistuneet lääkärit muistelevat lämmöllä vielä vuosienkin jälkeen.

Klikkaa painikkeita tutustuaksesi lääketieteeseen

Pikatietoa lääketieteestä

Missä lääketiedettä voi opiskella?

Lääketiedettä voi opiskella Suomessa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Kuinka kauan opiskelu kestää?

Lääketieteen lisensiaatin (lyhenne LL) peruskoulutus kestää kuusi vuotta. Tämän jälkeen voi vielä halutessaan erikoistua eli kouluttautua erikoislääkäriksi esimerkiksi kardiologiaan, kirurgiaan tai yleislääketieteeseen.

Miten lääkikseen päästään?

Lääketieteelliseen pääsy vaatii huolellista valmistautumista ja motivaatiota. Hakijat valitaan valintakokeen tai ylioppilasarvosanojen perusteella. Lisätietoja valintamenettelystä saat klikkamalla tästä.
valintamenettely