Contractura

Boom! Seuraavien 150 sanan aikana selviää, miksi kiipeily on just Sun tuleva
harrastus numero uno ja se, miten Contractura auttaa sut kiipeilyn saloihin.


Kiipeilyssä yhdistyy omien rajojen etsiminen, ongelmanratkaisu ja tietty
kavereiden kanssa hengailu. Individualistille kiipeily tarjoaa tosi vahvoja itsensä haastamisen ja voittamisen kokemuksia. Lajina kiipeily käsittää perinteisen seinäkiipeilyn ja kalliokiipeilyn lisäksi jääkiipeilyn ja tietenkin boulderoinnin. Näitä kaikkia pääsee kokeilemaan Contracturan kautta, myös jääkiipeilyä, joka on ehkä övereintä ikinä. 

Boulderointi on sisäkiipeilyn muoto, jossa pudotaan n. metrin paksuisille vaahtomuovialustoille. Eniten Contracturassa boulderoidaan, sillä se on ikään kuin konsentroitua kiipeilyä, joka vaati minimaalisesti suunnittelua muihin kiipeilymuotoihin verrattuna. Seinällä roikkuminen vaatii vähän raakaa voimaa, mutta myös fleksibiliteettiä ja kivenkovaa tekniikkaa. Aloittaakseen ei kuitenkaan tarvitse olla olympiaani, vaan peruskunnosta riippumatta alkuun pääsee nopeasti.

Lääketieteellisen tiedekunnan perustutkinto-opiskelijana pääset helposti toimintaan mukaan liittymällä Contracturan Facebook-ryhmään, josta saat tärkeimmät päivitykset koskien kerhon toimintaa. Tule siis rohkeasti hengaamaan ja haastamaan itseäsi uudella tavalla, ihastut varmasti. Kiipeily rocks!

Playlist

2 Videos