Contractura

Boom! Seuraavien 150 sanan aikana selviää, miksi kiipeily on just Sun tuleva harrastus numero uno ja että miten Contractura auttaa sut kiipeilyn saloihin.

 
“Kiikkumisessa” yhdistyy omien rajojen etsiminen, ongelmanratkaisu ja tietty kavereiden kanssa hengailu. Individualistille kiipeily tarjoaa tosi vahvoja itsensä haastamisen ja voittamisen kokemuksia. Lajina kiipeily käsittää perinteisen seinäkiipeilyn ja kalliokiipeilyn lisäksi jääkiipeilyn ja tietenkin boulderoinnin. Näitä kaikkia pääsee kokeilemaan Contracturan kautta, myös jääkiipeilyä, joka on ehkä övereintä ikinä.
 
Boulderointi on sisäkiipeilyn muoto, jossa pudotaan n. metrin paksuisille vaahtomuovialustoille. Eniten Contracturassa bouldataan, sillä se on ikään kuin konsentroitua kiipeilyä, joka vaati minimaalisesti suunnittelua muihin kiipeilymuotoihin verrattuna. Seinällä roikkuminen vaatii vähän raakaa voimaa, mutta myös fleksibiliteettiä ja kivenkovaa tekniikkaa. Aloittaakseen ei kuitenkaan tarvitse olla olympiaani, vaan peruskunnosta riippumatta alkuun pääsee nopeasti.
 
Lääketieteellisen tiedekunnan perustutkinto-opiskelijana pääset helposti toimintaan mukaan liittymällä Contracturan Facebook-ryhmään, josta saat tärkeimmät päivitykset koskien kerhon toimintaa. Tule siis rohkeasti hengaamaan ja haastamaan itseäsi uudella tavalla, ihastut varmasti. Kiipeily rocks!
 

Contracturan nykyinen hallitus (hallituslaisiin saat yhteyden etunimi.sukunimi@helsinki.fi):

Puheenjohtaja: Anni Lounela
Varapuheenjohtaja: Lauri Waltimo
Sihteeri: Eliel Kilkki
Tiedottaja: Pyry Vainiotalo
Rahastonhoitaja: Pentti Pesonen

 

Contracturalla on myös yhteisiä varusteita, jotta ulkoboulderoinnin aloittaminen olisi helpompaa! 2 VIISI crashpadia sekä slackline (ei kiipeilyvaruste, mut sairaan makee) löytyvät Mocoman Otto Wegelius -salin takanurkasta, ja ovat kaikkien jäsenten lainattavissa. Lainailmoitus tehdään Facebook-yhteisön seinälle. Laina-aika varusteilla on n. 1 päivä, jotta kaikki voisivat tasapuolisesti nauttia kerhotuen hedelmistä.Käytännössä lainaaminen toimii näin:

 1. Ilmoo Contracturan FB:ssä. Viestistä pitäis selvitä:
  1. Mitä kamaa lainaat. Voit viedä vaikka kaikki patjat tai sit ottaa vaan sen Mondon sun highball-proggikselle henkiseksi tueksi, kaikki käy. Patjoista voi käyttää esim seuraavia mielikuvituksellisia lempinimiä: Moon, Mondo, Magnuksen patja (dropzone), pyllynalus ja Organic.
  2. Koska viet ne ja millon ajattelit palauttaa. Elä kuitenkaan vie yli vuorokaudeksi, että muutkin pääsee välillä. Pidempiä lainoja vaikkapa Fontsun valloittamiseksi voi kysyä hallitukselta.-
  3. Kamojen lokaatio on kiva lisätieto; voidaan lähtee samoille kiville tai vaikka vaihtaa pädejä lennosta.
 2. Kiipeilyy. ¡Vamos a escalar!
 3. Kamojen putsaus. Pädeistä jätetään isoimmat roskat ja tomut pihalle. Useimmiten riittää kun terkon edessä vähän paukuttaa patjoja omalla kädellä. Siivojat arvostaa ja seuraavien kivempi käyttää. Perusjuttuja.
 4. Pädit palautetaan takas OW:n hämynurkkaan ja jätetään ne silleen kivan avonaisina ja ilmavina sinne. Pädit homehtuu jos ne ei pääse kuivumaan 🙁
 5. Ilmo palautuksesta FB:n, esim siihen alkuperäiseen viestiin. Tutti bene! Hauskaa kevättä ja kovia kiikkuja 💪
 
Tärkein yhteydenpitokanava on Facebook-yhteisö! Täältä löydät eventit, sekä voit etsiä kiipeilyseuraa tai ilmoitella kiipeilysuunnitelmista.  Tule kanssamme sosiaaliseen mediaan!

Playlist

2 Videos