Merkkiohjesääntö

Lääketieteenkandidaattiseura ry:n merkkiohjesääntö

LKS:n valtuuskunnan vahvistama kokouksessaan 24.9.2013

Sisällysluettelo

1§ Kunniamerkki (kultainen, lehvillä ympäröity, rintaneula)

Myönnetään seuran sääntöjen III luvun 5§ mukaisesti kutsutuille kunniajäsenille. Kunniamerkki myönnetään myös tunnustuksena henkilölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut Seuran pyrkimysten hyväksi ja tavoitteiden edistämiseksi.

2§ Ansiomerkki (hopeinen, lehvillä ympäröity, rintaneula)

Myönnetään tunnustuksena erityisestä ja jatkuvasta Seuran toimintaa kohtaan tunnetusta harrastuksesta ja siinä osoitetusta aktiivisuudesta. Ansiomerkkiä ei voida myöntää samalle henkilölle toistuvasti.

3§ Kandin ansiomerkki (tummennettu pronssinen, mitali)

Myönnetään pitkäjänteisestä aktiivisuudesta Seuran hallituksessa, valtuuskunnassa, muissa viroissa tai tiedekunnan elimissä LKS:n edustajana tai ylioppilaskunnassa toimimisesta tai muusta vastaavasta toiminnasta.

4§ Aktiivisuusmerkki (tummentamaton pronssinen, mitali)

Myönnetään uusien ideoiden toteuttamisesta ja erityisestä aktiivisuudesta Seuran harrastustoiminnassa

5§ Edustusmerkki (tummentamaton pronssinen, pinssi)

Seuran jäsenet voivat hankkia käytettäväksi edustettaessa seuraa erityyppisissä tilaisuuksissa.

6§ Merkkien käyttö

Merkkejä käytetään akateemisissa juhlatilaisuuksissa. Edustusmerkkiä voidaan käyttää myös edustettaessa Seuraa epävirallisemmissa tilaisuuksissa

7§ Merkkien myöntäminen

Jokainen Seuran jäsen on oikeutettu tekemään kirjallisesti perustellun ehdotuksen merkin saajaksi Seuran hallitukselle. Hallitus valmistelee esityksen kunnia- ja ansiomerkkien myöntämisestä valtuuskunnalle, joka päättää asiasta toimikautensa toisessa kokouksessa.